top of page

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att leva i samklang, "Attunement" handlar för mej om att leva medvetet, medkännande och livsbejakande. Leva i nära kontakt med det som pågår på insidan och utsidan. 

Att ära sin själs längtan och lyssna till den visdom som finns i kroppen. Göra hjälpsamma val i vardagen och leva i linje med det som är värdefullt, energigivande och vilsamt och kunna välja bort det som tröttar ut, stressar och distanserar oss från oss själva, andra och naturen. 

I en nutid som präglas av komplexitet och ett övermått av information är det viktigare än någonsin att hitta sätt i vardagen som gör att man kan höra och känna sin egen röst och vilja, hantera distraktioner, ta hand om sin kropp och balansera sitt nervsystem.

När man väljer att bryta mönster, utforska vem man själv är och vad livet mer kan erbjuda, är det ofta mycket hjälpsamt att ha en guide vid sin sida. Någon som följer ens process, reflekterar, uppmuntrar och belyser saker man själv inte ser. Denna support vill jag gärna ge till dej som känner sej redo, nyfiken och engagerad i din egen livsresa.

Jag tror att vi längtar efter och strävar mot vissa allmänmänskliga principer och behov. Vi vill känna oss trygga. Levande och fria att uttrycka oss själva. Finna mening och glädje i tillvaron.

Ingå i gemenskap och ha kärleksfull kontakt med andra och oss själva.

Att kunna möta utmaningar och kriser med tillförsikt och känsla av bemästring. Att livet trots allt bär. Att man inte är ensam och att det finns en kraft i det sårbara och alldeles mänskliga. Många av oss har inte fått tillräcklig vägledning i konsten att leva ett autentiskt och motståndskraftigt liv eller sett hur man skapar och bibehåller tillitsfulla och närande relationer. Ur detta föds min vision och vilja att bidra. Jag vill göra psykologisk kunskap mer tillgänglig och visa på färdigheter som hjälper oss att hantera det moderna livet och utvecklas som människor. Jag tror på och vill verka för ökad visdom och medkänsla. Att flera vaknar upp till den intelligenta livfullheten, livskraften och evolutionära impulsen Eros.

Frågar till den moderna människan

Under min egna upptäcktsfärd i livet och genom mina många klientmöten har jag lagt märke till vissa mönster kring vad som verkar svårt för många av oss. Vilka färdigheter som vi ofta brister i, vad som är avgörande för vårt välmående och vad som tycks inverka på hur väl vi finner vår plats i denna värld.

Ta en stund och fundera på följande frågor

 

1. Hur möter du stunder av känslomässigt obehag och spinnande ohjälpsamma tankar? När du känner dej ledsen, låg, osäker, arg, tom, stressad eller förtvivlad? Vad gör du och vilka strategier tar du till för att försöka må bättre och hantera psykologiskt lidande?

 

2. Om du frågar dej ”Hur har jag det?", "Vad känner jag?” Hur går du då tillväga för att kunna svara på frågorna? Hur avgör du vad du känner och behöver? Vart styr du din uppmärksamhet, vad lyssnar du efter? Hur söker du information från ditt inre? ​

3. Vad betyder något för dej? Vad ger mening?  Vart är du påväg? Vem håller du på att bli? Vad vill du stå för? Vad är ditt kall? Hur vill du bli ihågkommen? Vad älskar du och vad gör dej förtvivlad? 

                                                                                                      Med värme, Josefine

 

vattenfall wes-hicks-1UqSRmGuf8g-unsplash.jpg

“I will not die an unlived life.
I will not live in fear
of falling or catching fire.
I choose to inhabit my days,
to allow my living to open me,
to make me less afraid,
more accessible;
to loosen my heart
until it becomes a wing, 
a torch, a promise.
I choose to risk my significance,
to live so that which came to me as seed
goes to the next as blossom,
and that which came to me as blossom,
goes on as fruit.” 


― Dawna Markova, 

I Will Not Die an Unlived Life: Reclaiming Purpose and Passion

bottom of page