top of page

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att leva i samklang- attunement-handlar för mej om att leva medvetet, medkännande och livsbejakande. Leva i nära kontakt med det som pågår på insidan och utsidan. 

Att ära sin själs längtan och lyssna till den visdom som finns i kroppen. Göra hjälpsamma val i vardagen och leva i linje med det som är värdefullt, energigivande och vilsamt och kunna välja bort det som tröttar ut, stressar och distanserar oss från oss själva, andra och naturen. 

I en nutid som präglas av komplexitet och ett övermått av information är det viktigare än någonsin att hitta sätt i vardagen som gör att man kan

höra och känna sin egen röst, 

hantera distraktioner,

ta hand om sin kropp och balansera sitt nervsystem.

Många av oss har inte fått tillräcklig vägledning i konsten att leva ett vitalt, autentiskt och motståndskraftigt liv eller sett hur man skapar och bibehåller tillitsfulla och närande relationer. Ur detta föds min vision och vilja att bidra. Jag vill göra psykologi och kunskap från visdomstraditioner mer tillgängliga. Visa på färdigheter och förhållningssätt till livet som inte bara hjälper oss att överleva utan även för oss i direkt kontakt med en större närvaro, kreativitet, glädje, kärlek, visdom och självförverkligande. 

Frågar till den moderna människan

Under min egna upptäcktsfärd genom livet och genom mina många klientmöten har jag lagt märke till vissa mönster kring vad som verkar svårt för många av oss. Vilka färdigheter som vi ofta brister i, vad som är avgörande för vårt välmående och vad som tycks inverka på hur väl vi finner vår plats i denna värld.

Ta en stund och fundera på följande frågor

 

1. Hur möter du dej själv i stunder av känslomässigt obehag, avstängdhet, spinnande ohjälpsamma tankar?

När du känner dej ledsen, låg, osäker, arg, tom, stressad eller förtvivlad?

Vad gör du? Och vilka strategier tar du till för att hjälpa dej själv, försöka må bättre och hantera dina inre upplevelser och kroppsliga reaktioner?

 

2. Vad betyder något för dej? vad väcker din nyfikenhet och livfullhet? vilka är dina viktigaste värderingar? vad vill du skapa och bidra med? vem håller du på att bli? vad vill du stå för? vad är ditt kall? hur vill du bli ihågkommen? vad älskar du och vad gör dej förtvivlad? 

3. Om du frågar dej själv ”hur har jag det?", "vad känner jag?” "vad är viktigt nu?"

Hur går du då tillväga för att kunna svara på frågorna? Hur avgör du vad du känner och behöver? Vart styr du din uppmärksamhet, vad lyssnar du efter? Hur  söker och tar du emot information från ditt inre? ​

4. Vad är ditt förhållande till din egen livs-och skaparkraft? 

din egen vilja, lust, önskning, dina gränser och förmåga att stå upp för och skydda dej själv? din sexualitet, sensualitet och ditt unika uttryck?

 

                                                                                                      Med värme, Josefine

 

vattenfall wes-hicks-1UqSRmGuf8g-unsplash.jpg

“I will not die an unlived life.
I will not live in fear
of falling or catching fire.
I choose to inhabit my days,
to allow my living to open me,
to make me less afraid,
more accessible;
to loosen my heart
until it becomes a wing, 
a torch, a promise.
I choose to risk my significance,
to live so that which came to me as seed
goes to the next as blossom,
and that which came to me as blossom,
goes on as fruit.” 


― Dawna Markova, 

I Will Not Die an Unlived Life: Reclaiming Purpose and Passion

bottom of page