top of page

Sun, Sep 24

|

Rönneholm

No Bad Parts. Kom närmare dej själv med den transformativa metoden Internal Family Systems IFS

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
No Bad Parts. Kom närmare dej själv med den transformativa metoden Internal Family Systems IFS
No Bad Parts. Kom närmare dej själv med den transformativa metoden Internal Family Systems IFS

Time & Location

Sep 24, 2023, 7:00 PM – Sep 25, 2023, 7:00 PM

Rönneholm, Östra Kristinelundsvägen 18, 217 48 Malmö, Sverige

About the event

Kom med och upplev hur det kan vara och kännas när man får fördjupad förståelse och kärleksfull kontakt med flera av sina sidor och sitt inre. Och som en effekt av det märka skiften i ens varande, mående, skaparkraft och relationstillfredställelse. Vi kommer främst att utgå från den transformativa modellen Internal Family Systems (IFS) som allt flera människor dras till. Av goda skäl.

Under träffarna läggs fokus på upplevelsebaserad förståelse/inlärning och självkännedom genom guidade övningar och meditationer. Praktiker som du kan ta med dej in din vardag. Vi kommer även att gå igenom viss teori och grundprinciperna inom IFS. Utan att det blir för intellektuellt och allvarligt. Glädje, livfullhet och avslappning är alla goda vänner att värna om när vi gör vårt inre arbete. 

Du kommer att få 

- Lära dej grunderna IFS och närliggande förhållningssätt för ökad självkontakt och transformation. 

- Lära dej att känna igen dina olika delar och fokusera på de som verkar ligga i framkanten av din personlighet just nu, där du är i ditt liv (parts-mapping). 

- Inspiration kring sätt att föra daglig dialog och check-in´s med dej själv.  

- Utöka din nuvarande meditationspraktik med ett IFS perspektiv. För att undvika att du sysslar med spiritual bypassing. 

- Inspiration kring hur du i ditt yrke och vardagsliv kan förhålla dej utifrån ett “parts-perspective” och börja använda dej av ett språk som visar på självkontakt, ansvar och självledarskap. Vilket skapar mer sunda, ärliga och utvecklande relationer. 

- Öva på att känna igen, komma i kontakt med och försätta dej i ett tillstånd av så kallad Self-energy. Vilket i visdomstraditioner beskrivs som ett högre medvetande, “Buddha mind", en klar närvaro eller det medkännande självet.  

- Vara del av en grupp och gemenskap där du kan få inspiration och stöd i din process. 

- Möjlighet att bli coachad kring frågor eller reflektioner som kommer upp under din egna process och praktik.  

Om IFS 

En populär och växande metod ofta benämnd som “parts work”.  

Under min tid som verksam psykolog har denna metod kommit att bli en av mina mest betrodda. Då jag ser hur klienter upplever stor läkning och utveckling. Jag har även själv varit mycket hjälpt av förhållningssättet. 

Man förhåller sej med stor medkänsla, intresse, lyhördhet och respekt gentemot alla sina inre delar och reaktionssätt. Samtidigt som man stärker kontakten till sitt visa och mest kärleksfulla själv (Self-energy), som har kapacitet och vet vad som behövs för att läkning och blomning skall ske. 

En vanlig upplevelse som många får när man gör IFS är att man blir berörd och förvånad över hur mycket viktig information, inkapslade erfarenheter och visdom som finns inom en själv. Och att man får tillgång till perspektiv och vägledning som man tidigare inte känt till eller vetat hur man skulle få fatt i. En process som liknar den man kan få under effekten av psykedelika eller under andra former av skiftade medvetandetillstånd där man får nya insikter. 

Det fina med förhållningsättet är att man verkligen uppmuntras till och utvecklar förmågan att bli sin egen stöttande guide/terapeut och bästa förälder. Inom IFS kallat för att vara Self-led.  

IFS fångar in både spirituella dimensioner av vårt varande och tar samtidigt hänsyn till psykologiska och högst personliga processer och erfarenheter som anknytning och personlighet. 

Boktips

No Bad Parts; Healing Trauma And Restoring Wholeness by Richard Schwartz. 

För vem 

- För dej som är intresserad av inre utveckling och självguidade praktiker som stödjer din psykologiska och själsliga mognadsprocess. 

- För dej med viss vana och erfarenhet av inre arbete och att blicka inåt. Du kanske har mediterat, gått i terapi/coaching, sysslat med relationella närvaropraktiker som circling eller eller gjort andra processer där du mött ditt inre. 

- För dej som jobbar i rollen som terapeut, psykolog, coach eller ledare/facilitator. Lär känna delar av dej som tenderar bli aktiverade och ibland ta över i din yrkesroll på mindre hjälpsamma sätt (burnout, konflikter, överdriven hjälpsamhet, dominerande stil etc.). 

För vem rekommenderas kursen inte 

- Om du i dagsläget känner dej skör och känslomässigt instabil. Har svårt att hantera känslor och vara i grupp där vi utforskar vårt inre landskap.  

- Om du befinner dej i kris och upplever begränsat med inre resurser och yttre stöd att hantera din situation. 

Investering 

2500kr  

Anmälan. Du anmäler dej genom att skicka mail till Josefine på josefine.legpsykolog@gmail.com och Swisha kursavgiften till 123 6129043.

Tid. Vi ses varannan måndag följande datum. 

2 oktober kl. 18-20.30 

16 oktober kl. 18-20.30 

30 oktober kl. 18-20.30 

13 november kl. 18-20.30 

Plats.

Vi träffas i Näras lokaler i Slottstaden i Malmö.

Adress. Östra Kristinelundsvägen 18, SE-217 48 Malmö

Anmälan är bindande och inte återbetalbar men kan säljas till annan deltagare. 

Om din guide Josefine Yrjans 

Jag jobbar som psykolog i min egen verksam Living In Attunement, där jag erbjuder terapi, coaching, retreats och kurser. Jag ser mej som en holistisk psykolog som tror på och uppskattar upplevelsebaserade och kroppsorienterade metoder. Då det ger oss tillgång till mer visdom, kärlek, inre styrka och klarhet. En del av mitt kall och arbete numera är att stödja människor i integrering av identitets- och medvetandeskiften kopplade till uppvaknande processer och psykedeliska erfarenheter. Om detta kan du läsa mera på Nysnö under samtalskontakt (nysno.se). Jag ser ett stort värde i att vid sidan om individuella samtal göra det transformativa arbetet som nu behövs på vår planet, i gemenskap och grupp med andra. 

Jag känner mej mycket hemma i ceremoniella sammanhang där vördnad, djupt lyssnande, kännande och hög närvaro präglar samvaron. Jag bidrar då även med röst, sång, musik och poesi.

Varmt välkommen med, 

Josefine 

Share this event

bottom of page